28 Mar 1 match

Seger i bägge lördagsmatcherna

24 augusti 2019 18:00
dam/herr

Det blev seger för båda våra elitlag under första dagen i Uppsala. Damerna vann över SSL-motstånd när IK Sirius FBC besegrades med 3-4, och herrarna vann över IK Sirius IBK med 5-9.

Damerna började med matchstart kl 13:00 där Sirius stod för motståndet. Kalmarsund fick en fin start på matchen och hade tidigt en ledning med två mål efter nyförvärvet Emma Andersson och Hilma Liebgott. Hemmalaget kvitterade till 2-2 innan första perioden var slut, och matchen var jämn till slutet. Ställningen var 3-3 efter ytterligare ett mål från Hilma Liebgott innan Kalmarsund gjorde 3-4 genom Emelie Rosenqvist med bara minuten kvar att spela.

Målskyttar Kalmarsund: Hilma Liebgott 2, Emma Andersson, Emelie Rosenqvist

Herrarna fick en utmärkt start och hade 5-0 på Sirius redan efter 11 spelade minuter. Ledningen blev 6-0 till första pausen och 2-7 efter två perioder. Marcus Johansson saknades till matchen och Kim Nilsson likaså med sjukdom. Kevin Haglund tog Nilssons plats i kedjan med Jesper Lindström och Kevin Bjökström och gjorde en fin insats med 2 mål och 1 assist från Haglunds klubba. Sirius gjorde en bra andra halva på matchen och siffrorna blev tillslut 5-9.

Målskyttar Kalmarsund: Kevin Haglund 2, Kevin Börkström 2, Anton Nilsson 2, Filip Stjernberg, Adam Nilsson, Albin Hedstål