Söndag
10 Mar 2 matcher
Lördag
16 Mar 1 match
Söndag
17 Mar 1 match
Torsdag
21 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 2 matcher
Måndag
25 Mar 1 match
Torsdag
28 Mar 1 match
Fredag
29 Mar 1 match
Lördag
30 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match
Tisdag
02 Apr 2 matcher
Torsdag
04 Apr 1 match

Tim Andersson Carlsson till FBC Kalmarsund

17 mars 2021 10:00
herr

Anfallaren Tim Andersson Carlsson har skrivit på ett treårskontrakt med FBC Kalmarsund och kommer senast från Fagerhult Habo IB i Svenska Superligan. Andersson Carlsson är född 2001 och gjorde förra säsongen, som var hans debutsäsong i högstaligan, 38 mål och 11 assist på 25 matcher.


"Det känns otroligt skönt att det är klart med FBC Kalmarsund och jag är väldigt stolt att få bli en del av Kalmarsund. Intrycken jag har fått av FBC är bara positiva, med hur proffesionellt det är i föreningen där det finns ett driv mot ett gemensamt mål som är SM-guld och det passar mig väldigt bra", säger Tim Andersson Carlsson om att välja FBC Kalmarsund.

Han har blivit imponerad av FBC Kalmarsund i SSL under den senaste säsongen.

"Jag tycker Kalmarsund spelar en rolig och fartfylld innebandy, som jag tror kommer passa mig bra och där det finns väldigt bra innebandyspelare. Jag tror FBC Kalmarsund är den bästa klubben för mig att fortsätta min utveckling, då alla förutsättningar finns i föreningen."

"Som person är jag en go och glad kille som gillar att bjuda på mig själv. Jag som spelare ser mig själv som en offensiv spelare som alltid vill hota mot mål med skott eller hitta passningar. Jag vill alltid försöka komma till avslut var jag än är i offensiv zon och jag gillar att spela med mycket fart", säger Tim om sig själv som person och spelare.

"Mina mål och ambitioner är att kunna bidra med det jag är bra på och göra det så bra som möjligt och komma in så bra som möjligt i laget och lära känna alla. Ett mål som jag haft sen jag var litet är att ta ett SM-guld och jag kommer göra allt som krävs för att jag och FBC Kalmarsund ska nå dit."

Adam Kallenberg, sportchef i FBC Kalmarsund herr är nöjd med rekryteringen:

"Tjurskalligheten, aggressiviteten och det mytomspunna skottet kommer riva ner mängder av applåder i Kifab arena till höst. Dessa tre egenskaper kommer spela en viktig roll för Tim i hans strävan att bli en utav hörnstenarna i FBC Kalmarsund. Att kontinuerligt prestera match efter match är något som imponerar oavsett hur mycket erfarenhet man har. Att Tim dessutom knappt är torr bakom öronen gör bedriften än större."

Fakta: Tim Andersson Carlsson

Ålder: 19 (Född 2001-05-14)

Moderklubb: Fagerhult Habo IB

Position: Västerforward

Fattning: Höger

Matcher SSL: 28 matcher, 38 mål, 11 assist, 49 poäng