Söndag
10 Mar 2 matcher
Lördag
16 Mar 1 match
Söndag
17 Mar 1 match
Torsdag
21 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 2 matcher
Måndag
25 Mar 1 match
Torsdag
28 Mar 1 match
Fredag
29 Mar 1 match
Lördag
30 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match
Tisdag
02 Apr 2 matcher
Torsdag
04 Apr 1 match

Elin Petersson till FBC Kalmarsund

12 maj 2022 16:54
dam

FBC Kalmarsund värvar den 18-åriga anfallaren från Craftstaden IBK. Kontraktet sträcker sig över de två kommande säsongerna.


Nu står det klart att den 18-årige anfallaren ansluter till FBC Kalmarsund inför den kommande säsongen. Petersson kommer senast från spel i Craftstaden IBK i Allsvenskan Södra där hon vann den interna poängligan den gångna säsongen med 22 poäng (12+10) i grundserien. Avtalet med FBC Kalmarsund sträcker sig över de kommande två säsongerna.

"Det känns jättebra och spännande att få vara en del av FBC Kalmarsund de kommande två säsongerna. Det kommer att bli en rolig utmaning att få spela i Svenska Superligan för första gången." säger Petersson om övergången.

Efter säsongen var intresset för Peterssons signatur stort från flera olika klubbar. Till slut föll valet på just FBC Kalmarsund vilket innebär att hon lämnar moderklubben Craftstaden IBK för första gången.

"Det som fick mig att välja FBC var deras förutsättningar. Jag tror att jag som både spelare och person kommer utvecklas mycket under dessa år. Jag har fått ett väldigt bra intryck av föreningen och laget. Det känns som en bra miljö för mig att fortsätta att utvecklas i."

Att tvillingsystern Evelina Petersson redan finns i laget gjorde inte valet svårare.

"Det ska såklart bli jättekul att få spela med syrran igen. Vi har alltid spelat och hängt ihop med varandra sedan vi var små och att vi nu ska få spela i FBC ihop är något jag ser fram emot."

Varmt välkommen till FBC Kalmarsund, Elin!

Fakta:

Tidigare klubb: Craftstaden IBK

Moderklubb: Craftstaden IBK

Född: 2003-07-15

Position: Forward

Fattning: Höger

31 poäng (17+14) på 28 matcher under säsongen 2021/2022