Lördag
28 Dec 1 match
Lördag
04 Jan 1 match
Måndag
06 Jan 1 match
Lördag
11 Jan 1 match
Lördag
18 Jan 1 match
Lördag
25 Jan 1 match
Lördag
08 Feb 1 match
Tisdag
11 Feb 1 match
Lördag
15 Feb 1 match
Tisdag
25 Feb 1 match
Söndag
01 Mar 1 match
Torsdag
05 Mar 1 match
Lördag
07 Mar 1 match
Lördag
14 Mar 1 match

Klubbchefen har ordet

3 april 2020 09:02
förening

Coronavirusets utbrott och konsekvenser har påverkat såväl Sverige som hela världen och FBC Kalmarsund är givetvis inget undantag.


Texten nedan är ett öppet brev från FBC Kalmarsunds klubbchef Per Viberg.

Virusets framfart förstörde vår slutspelsfest med fulla läktare och en magisk stämning i KIFAB Arena. En stämning och inramning som vi fick en försmak av i sista seriematchen mot Storvreta, då KIFAB Arena var fullsatt. FBC Kalmarsund gick inte bara miste om flera publikfester utan även en lönsam avslutning på säsongen. En avslutning som hade gett ett stort ekonomiskt överskott säsongen 2019/2020 och en bra grund för framtiden för hela föreningen.

Nu står vi, likt många andra, inför en osäker framtid med många frågor och få svar!

FBC Kalmarsund bedriver sin verksamhet i Kalmar Kommun, något vi är glada över då Kalmars politiker och tjänstemän ser värdet av såväl bredd- som elitidrott. Vår kommun har redan presenterat flera åtgärder som FBC Kalmarsund kommer att få ta del av och som underlättar vår och andra föreningars överlevnadsförmåga.

Regeringen har tillfört 500 miljoner för att täcka föreningars intäktsbortfall under inledningen av Coronakrisen. Om och hur FBC Kalmarsund får ta del av dessa medel vet vi i dagsläget inte.

FBC Kalmarsund har fantastiska partners och marknadsintäkterna har de tre senaste åren ökat med flera hundra procent. Partners som vi hoppas har möjlighet att samarbeta med föreningen även i framtiden men som vi nu vill ge arbetsro i en svår situation. Ni vet vart vi finns om Ni vill diskutera framtid.

Vår ambition och förhoppning är att gå stärkta ur detta, för att även i framtiden kunna driva en verksamhet med hög kvalité och höga mål där våra elitlag på sikt tävlar om de ädlaste medaljerna.

I skrivande stund jobbar vi hårt och målmedvetet för att minska våra kostnader.
FBC Kalmarsund har tyvärr behövt säga upp en anställd person på marknadssidan - åtminstone kortsiktigt utifrån rådande situation. Utöver detta är alla anställda på kansliet inklusive undertecknad samt anställda ledare och spelare permitterade från den 1 april.

Som förening behöver vi ha stor respekt för de åtgärder och räddningspaket som finns för idrotten och värdera alla våra kostnader noggrant. Att i detta läge göra dyra värvningar är inte aktuellt utan främst handlar det om att säkra upp nuvarande spelartrupp i dam- och herrlaget. Därefter behöver vi göra smarta och förhoppningsvis långsiktiga värvningar av personer som kan utvecklas i vår miljö.

Vi har trots rådande situation en elitlicens att ta hänsyn till och FBC Kalmarsund ska ha en hållbar satsning över tid.

Avslutningsvis så har föreningen stor respekt för situationen och hälsan måste alltid komma först. Tillsammans ska vi fixa detta.

Jag vill tacka våra anställda, ledare, spelare, medlemmar, partners och inte minst supporters för stödet vi fått och får. TACK.

Vid eventuella frågor tveka inte att ta kontakt med undertecknad:

[email protected]

0485-65 86 70