Lördag
28 Dec 1 match
Lördag
04 Jan 1 match
Måndag
06 Jan 1 match
Lördag
11 Jan 1 match
Lördag
18 Jan 1 match
Lördag
25 Jan 1 match
Lördag
08 Feb 1 match
Tisdag
11 Feb 1 match
Lördag
15 Feb 1 match
Tisdag
25 Feb 1 match
Söndag
01 Mar 1 match
Torsdag
05 Mar 1 match
Lördag
07 Mar 1 match
Lördag
14 Mar 1 match

FBC Kalmarsund och Craftstadens IBK startar samarbete

17 september 2019 16:00
herr

Denna säsong kommer FBC Kalmarsund och Craftstadens IBK Oskarshamn ha ett utökat samarbete, vilket möjliggör ett utbyte av spelare under säsongen, främst för FBC Kalmarsund att kunna ge spelare speltid i Craftstadens IBK.


Craftstaden spelar denna säsong i allsvenskan södra och har tidigare utvecklat spelare som nu finns i FBC Kalmarsunds herrtrupp, tex. Oscar Rohlin och Filip Stjernberg.

"Vi har väldigt många bra spelare och har en riktigt tuff konkurrenssituation i år. Detta gör att vi ser en uppsida i att kunna erbjuda våra spelare främst en matchmiljö, men även en träningsmiljö, som är något högre än föreningens egna divion 1-lag på öland. Vi ser juniorallsvenskan och division 1 som en bra utvecklingsmiljö, men för de spelare som är närmst SSL-spel är lösningen med allsvenskt spel i Craftstaden utmärkt" säger Alexander Brinkmann, tränare i herrlaget i FBC Kalmarsund.

Föreningarna har under sommaren haft en framåtlutad dialog kring ett eventuellt samarbete. FBC Kalmarsunds elitkommitté har i samråd med främst Craftstadens sportchef Robert Nilsson enats om en lösning där 2-3 spelare från SSL-laget via dubbellicens blir tillgängliga för spel i allsvenskan framöver. Dessutom har vi liknande möjigheter för aktuella spelare i SSL-truppen att få matchtid i division 1 under säsongen. Vi kommer löpande utvärdera arbetssättet under pågående säsong och har fram till den 31:a januari att skriva ett formellt samarbetsavtal via svenska innebandyförbundet.