Söndag
10 Mar 2 matcher
Lördag
16 Mar 1 match
Söndag
17 Mar 1 match
Torsdag
21 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 2 matcher
Måndag
25 Mar 1 match
Torsdag
28 Mar 1 match
Fredag
29 Mar 1 match
Lördag
30 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match
Tisdag
02 Apr 2 matcher
Torsdag
04 Apr 1 match

Julia Zachrisson till FBC Kalmarsund

19 april 2021 13:00
dam

FBC Kalmarsund och Täby FC IBK är överens om en övergång för vänsterforwarden Julia Zachrisson till nästa säsong. Hon spelade den senaste säsongen för Täby i Svenska Superligan, och har tidigare representerat RIG Umeå IBF i allsvenskan. "Vi ska tillhöra toppen och med hårt jobb och rätt mentalitet så väntar SSL nästa år", säger Julia Zachrisson.


"Jag är jätteglad över att skrivit på kontrakt med FBC Kalmarsund, det är en proffsig förening med höga ambitioner både på och utanför planen, ambitioner jag verkligen delar med föreningen", säger Julia Zachrisson om att skriva på för FBC Kalmarsund.

Hon skrev i januari på för FBC Kalmarsund via en dubbellicens, ifall allsvenskan skulle återupptas - men så blev inte fallet och det blev inga matcher i FBC Kalmarsund för Zachrisson under våren. Nu är hon klar för en permanent övergång och har skrivit på ett tvåårskontrakt med klubben.

"Förutom innebandyn är Kalmar som stad jättefin, och helhetslösningen känns kanon. Kul med nya utmaningar i nytt lag och ny stad! Målet är att vi ska ta oss upp i högsta serien och den resan vill jag gärna vara med på. Jag vill bidra med så mycket poäng som möjligt och hjälpa laget med att vinna matcher" Jag har höga förväntningar på denna säsong! Vi ska tillhöra toppen och med hårt jobb och rätt mentalitet så väntar SSL nästa år", säger hon om målsättningen med den kommande säsongen.

"Julia Zachrisson är en offensivt spetsig spelare med sin största styrka i avslut och målskytte. Vi i FBC Kalmarsund ska ge henne de bästa förutsättningar för att nå sin fulla potential och då kommer hon vara med och leda oss till SSL och slutspel. Julia är dessutom tydlig med sina ambitioner hos oss och med de som grund hoppas vi på många framgångsrika år tillsammans", säger Alexander Brinkmann, ny sportchef för damverksamheten i FBC Kalmarsund.

Fakta Julia Zachrisson:

Född: 2001

Moderklubb: Täby FC

Position: Forward

Fattning: Högerskytt

Statistik SSL: 19 matcher, 2 mål

Statistik Allsvenskan: 52 matcher, 74 mål, 24 assist, 98 poäng

Statistik U19-landslaget: 5 matcher, 1 mål, 1 assist